Συντάκτες

Είμαι η Λιάνα Τζιμογιάννη, η αρχισυντάκτρια της παρούσης σελίδας. Λατρεύω τη σοκολάτα και το Παρίσι. Αγαπώ τη φωτογραφία (να βγάζω!), τη θάλασσα, τα ταξίδια. Κι εφόσον αδυνατώ να ταξιδεύω συχνά, μεταφέρομαι παντού στο χρόνο και στον τόπο, διαβάζοντας! Στα εφηβικά μου χρόνια ξεκίνησα με Λουντέμη, Καρκαβίτσα, Βενέζη, πέρασα μια πολύχρονη φάση με άρλεκιν κι έπειτα, έπιασα ξένη λογοτεχνία. Από το 2010, διαβάζω και σύγχρονους Έλληνες πεζογράφους. Παράδεισός μου -μα και πειρασμός- οι εκθέσεις βιβλίου, όπου αναπόφευκτα αγοράζω κάτι νέο, ακόμα κι αν έχω στοίβες με αδιάβαστα! Η βιβλιοθήκη στο δωμάτιό μου έχει σχεδόν τιγκάρει και σε λίγο θα χρειαστεί να κοιμάμαι αλλού!! Από το 2012 καλύπτω φωτογραφικά παρουσιάσεις συγγραφέων και συναντήσεις μαζί τους (τις λεγόμενες καφομαζώξεις). Με έχουν αποκαλέσει «βιβλιοκριτικό», επειδή (από το 2013) κατέθετα στο Facebook την άποψή μου για τα βιβλία που διαβάζω και «μασκότ των συγγραφέων», επειδή βρίσκομαι “παντού και πάντα!” στηρίζοντας τους ανθρώπους του πνεύματος σε παρουσιάσεις κι εκδηλώσεις τους. Με κάποιους διατηρώ και φιλικές σχέσεις! Όμως... αποποιούμαι των ανωτέρω όρων, ακόμα κι αν με τιμούν, καθώς προτιμώ να με αποκαλούν «αναγνώστρια». Είμαι διαχειρίστρια της FB-ομάδας «Μεγάλωσα κι εγώ με την Κάντυ-Κάντυ», κινούμενο σχέδιο, που έχει σημαδέψει την προσωπικότητά μου. Επίσης, για το παρόν blog Βιβλιοσημεία, διαχειρίζομαι την αντίστοιχη FB-σελίδα. Επιμελήθηκα και παρουσίαζα για δύο σεζόν τη δίωρη-εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στον Boem Radio, με το ίδιο όνομα «Βιβλιοσημεία»!!! Μπορείτε να με βρείτε στα social media (Facebook, Twitter, Youtube).



Ο Θανάσης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1965. Εργάστηκε από το 1987 μέχρι το 2010 σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Το 1997 έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους «Mind reader» της Μ. Παπαγεωργίου. Έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις των Δήμων Αθηναίων και Βύρωνα καθώς και στη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. To 2010 έλαβε μέρος στο έργο «Λιογένητη» του Γιώργη Καλογεράκη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή με το Θέατρο «Οmma Studio» στη Κρήτη. Παρακολούθησε σεμινάριο υποκριτικής στη θεατρική σχολή Ίασμος με δάσκαλο τον Ευδόκιμο Τσολακίδη, καθώς και σεμινάριο συγγραφής σεναρίου με την Ελένη Μαβίλη. Έχει συγγράψει τα θεατρικά έργα «Ράσα και χρυσά cd's», «Τα πούρα», «Βραδυνή έξοδος», «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», «Κιμιντένια» (μια διασκευή της Αιολικής Γης του Ηλία Βενέζη-κατατεθειμένο κείμενο στο Κ.Θ.Β.Ε.) καθώς και το παιδικό «Το παραμύθι του τότε και του τώρα». Έχει συγγράψει μαζί με τον Βαγγέλη Τάτση τα θεατρικά έργα «Περί ελιάς ο λόγος», «Χάρτινα ανθρωπάκια», το «Το χέρι της κούκλας» (το οποίο και ανέβηκε τη θεατρική περίοδο 2011-2012 στη Θεατρική Σκηνή της Οδού Νάξου 84), το «Βραδυνή έξοδος» (μια συρραφή τριών μονόπρακτων το οποίο ανέβηκε το 2012 στο θέατρο Αργώ), καθώς και το έργο «Αι δυο τραγωδίαι» (σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανώλη, το οποίο και ανέβηκε την θεατρική περίοδο 2015-2016 στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής), το παιδικό θεατρικό «Το μαγικό νησί» καθώς και τα bar-theatre «Stage alive», «Πουντς! Νατς! Δωτσμ! Παρτς!», «El paso doble» και «Αχ...γριες καταστάσεις» τα οποία και παρουσιάστηκαν σε διάφορες μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Συμμετείχε στην συλλογή των Συμπαντικών Εκδόσεων «Θρύλοι του σύμπαντος VI» με το διήγημα «Η τελευταία υπόμνηση» και στο μυθιστόρημα συλλογικής συγγραφής των ίδιων εκδόσεων «Τα χρονικά της καταραμένης γης-Η πτώση της ανθρωπότητας».




Η Χρύσα Παναγοπούλου γεννήθηκε το 1973 στον Πειραιά. Από πολύ μικρή ηλικία την κέρδισε η λογοτεχνία του φανταστικού και κατόπιν η ποίηση. Σπούδασε λογιστικά σε ιδιωτική σχολή αλλά ουδέποτε εξάσκησε αυτό το επάγγελμα. Τον τελευταίο χρόνο μοιράζεται σκέψεις, ποιήματα και διηγήματα με φίλους στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιεί τη συγγραφή ως θεραπευτικό μέσο διεξόδου από την καθημερινότητα. Συμμετείχε στο «Ανθολογίες ποίησης Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016» (εκδ. Όστρια). Φιλική συμμετοχή επίσης είχε στο διήγημα «Το πλοίο των ψυχών» μαζί με τον Δημήτρη Βαγενά, από το «Ανθολογία διηγημάτων-Η πιο σκούρα απόχρωση του σκοταδιού» (αυτοέκδοση, 2016). Τέλος, συμμετέχει με δύο πρωτότυπα διηγήματα στο βιβλίο «Στα όρια της φαντασίας» του Δημήτρη Βαγενά (2017). Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.




Ονομάζομαι Μάγδα Μπάσιου και είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Κατάγομαι από την Άρτα και τα τελευταία χρόνια δουλεύω σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αγαπώ το θέατρο και προσπαθώ να βλέπω όσες περισσότερες θεατρικές παραστάσεις μπορώ, γιατί είναι κάτι που με αποφορτίζει από την καθημερινότητα. Η μεγάλη μου, όμως, αδυναμία είναι τα βιβλία. Από μικρή, μου άρεσε να δανείζομαι από τη δανειστική βιβλιοθήκη του τόπου μου λογοτεχνικά βιβλία και στη συνέχεια, μεγαλώνοντας να αγοράζω μυθιστορήματα και κυριολεκτικά να τα ξεκοκκαλίζω. Το πρώτο αγαπημένο μου παιδικό βιβλίο ήταν το «Χωρίς Οικογένεια» του Έκτορος Μαλό, ενώ στη συνέχεια αγάπησα πολλά βιβλία της Ζωρζ Σαρρή και Άλκης Ζέη. Αγαπημένο είδος λογοτεχνίας στην ενήλικη ζωή πια είναι η αστυνομική λογοτεχνία και τα κοινωνικά μυθιστορήματα. Ένοχη απόλαυση: να αγοράζω πάντα ένα καινούριο βιβλίο και ας έχω μια στοίβα από αδιάβαστα να με κοιτάνε!



Η Ρούλα Κεφάκη γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο αποχαιρέτησε οριστικά, όπως αποδείχθηκε, στα 19 της, για να σπουδάσει Δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Το φθινόπωρο του 2002 τη βρήκε στην Αθήνα, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του αθλητικού ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί σε αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες ως συντάκτρια βόλεϊ και ως τέτοια έχει κάνει υπέροχα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά και στην ελληνική επαρχία. 
Το 2012 συναντήθηκε με τη μητρότητα και από τότε μαθαίνει, ανακαλύπτει, ζει. Εκτιμά τον καλό λόγο, την προσωπική πινελιά στο γράψιμο και την ορθογραφία. Έχει αδυναμία στις γάτες, τις φίλες της, τη ροκ, τον καφέ και το κρασί. Αγαπάει την αστυνομική λογοτεχνία, τα ψυχολογικά θρίλερ και τα ριάλιτι στο Netflix. Δεν έχει κανένα ταλέντο, αλλά ελπίζει ότι την αγαπούν, έστω κι έτσι.

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 10 Μαίου 1989. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Δημοσιογραφία σε Ι.Ι.Ε.Κ. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας και θεάτρου σε εργαστήρια καθώς και σε Δραματικές Σχολές της πόλης. Διδάχθηκε την τέχνη της συγγραφής (σεναρίου, μυθιστορήματος, διηγήματος και θεάτρου) σε σεμινάρια κι εργαστήρια. Συμμετείχε σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το διήγημα του «Θηλιά στο λαιμό» έλαβε τον 1ο έπαινο φανταστικού διηγήματος νέων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας του Λογοτεχνικού Περιοδικού της Κεφαλλονιάς «Κέφαλος» (2019) και συμπεριλήφθηκε στην πρώτη του προσωπική έκδοση της συλλογής διηγημάτων Τρόμου-Φαντασίας «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή» το 2020 (σε e-book το 2021). Το 2022 συμμετείχε με διήγημά του στο συλλογικό έργο Ανθρώπινες σχέσεις: «Ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ» από τις εκδόσεις Αγγελάκη και το 2023 με διήγημά του στη συλλογή «Υπερφυσικά φαινόμενα και ελληνικά κάστρα» από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί σε ιστότοπους λογοτεχνίας και τεχνών.


Με λένε Νάντια Παπαθανασοπούλου. Γεννήθηκα έναν παγωμένο Φλεβάρη στην Κόρινθο. Δεν σπούδασα ψυχολογία, όπως ήθελα, γιατί τελειώνοντας την Γ΄ Λυκείου με κέρδισε το συναίσθημα -παντρεύτηκα και έγινα μαμά (αυτός είναι ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου). Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο «Επάγγελμα γραμματέας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Έχω διακριθεί με βραβεία σε διαγωνισμό παραμυθιού, διηγήματος και τον Ιανουάριο του 2024 εκδόθηκε σε συλλογή ένα ακόμη διήγημά μου με θέμα τη Μικρά Ασία. Διαβάζω από πολύ μικρή και τρελαίνομαι να μπαίνω και να χαζεύω μέσα σε μικρά, χουχουλιάρικα βιβλιοπωλεία. Αγοράζω βιβλία, μα δεν έχω βιβλιοθήκη στο σπίτι μου κι αυτό γιατί δεν μου αρέσει να μένουν στάσιμα εκεί. Τα βιβλία για μένα, είναι καράβια που πρέπει συνεχώς να ταξιδεύουν, όχι να μένουν στα λιμάνια-βιβλιοθήκες μας.
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr