Βιβλιοάποψη: "Στεφάνι για εννέα μούσες"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Θάλεια, Ουρανία, Ερατώ... Η Θάλεια θα χαθεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, μ’ ένα φουστάνι στο χρώμα τ’ ουρανού κι ένα στεφάνι με ολόλευκα κοχύλια.
Εννέα μούσες, εννέα αέρινες υπάρξεις, στη φημισμένη σχολή χορού Ήριννα Μάγιερς, στα περίχωρα του Λονδίνου, μετατρέπονται σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.

Ο νεαρός εγκληματολόγος Μάριος Δαλμάς, έχοντας στο πλευρά του την εκρηκτική Ήριννα, θα μπλεχτεί στα δίχτυα ενός συγκλονιστικού μυστηρίου από τα βάθη του χρόνου, όπου η ομορφιά και η τέχνη αναμετρώνται σε κάθε βήμα, με τη ζωή και το μοιραίο...

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο το χορό, το μαγικό κόσμο της φωτογραφίας, το πάθος για εκδίκηση κι έναν ανατρεπτικό έρωτα, που κόβει την ανάσα.


Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο της Αγγελικής Κακανιάρη, είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και ιδιοσυγκρασία. Παρά το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με έναν serial killer, η ατμόσφαιρα του βιβλίου δεν είναι βαριά και δεν επικεντρώνεται στην αστυνομική εκδοχή. Είναι αινιγματική και μυστηριώδης. Μια ιστορία άκρως ενδιαφέρουσα όσο ξετυλίγεται, πλεγμένη με το παρελθόν.

Κυριαρχεί η επιβλητική αύρα του χορού, της τέχνης της φωτογραφίας, της τελειότητας, της αψεγάδιαστης ομορφιάς, του ταλέντου, της φιλοδοξίας. Στην αντίπερα όχθη κυριαρχούν η εκδίκηση, το μίσος, η ματαιοδοξία, οι αδικίες της ζωής και οι λάθος επιλογές. Έντονο το ερωτικό στοιχείο και οι περιγραφές των ερωτικών στιγμών έχουν μια δόση ποιητική. Πετυχημένες οι ανατροπές, καθώς παρασύρεσαι να υποψιαστείς άλλα πρόσωπα πρώτα και να μην πάει καθόλου ο νους σου εκεί που πρέπει. Οι αναφορές στη μυθολογία συνθέτουν με ωραίο τρόπο την ιστορία.

Η γραφή της συγγραφέως περιλαμβάνει ένα πλούσιο λεξιλόγιο από όμορφες λέξεις, σχεδόν αριστοκρατική θα έλεγα. Κυλάει πολύ γρήγορα και ευχάριστα χωρίς να το καταλάβεις και είναι από αυτά τα βιβλία που αναρωτιέσαι αν θα γίνονταν πετυχημένες ταινίες!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Αγγελική Κακανιάρη
Σελίδες: 448
Ημερ. έκδοσης: Οκτώβριος 2017
ISBN: 978-618-5284- 19-0


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Αγγελική Κακανιάρη, γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων κι έχει παρακολουθήσει έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η επαγγελματική της καριέρα εξελίχθηκε στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, στον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάζεται έως και σήμερα. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή. Από τις εκδόσεις Ωκεανός, κυκλοφορούν τα βιβλία της συγγραφέως «Στεφάνι για εννέα μούσες», «Εκεί που πετάξαν τα πουλιά», «Το νησί του έρωτα και της φωτιάς» (για το οποίο τιμήθηκε στις πηγές Καλλιθέας Ρόδου, στην εκδήλωση «Το Μονοπάτι των βιβλίων»), «Τα μυστικά του βράχου», καθώς και το ανθολόγιο ποιημάτων «Το φτερούγισμα των γλάρων».
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr